ASN Weerribben - Ossenzijl GEANNULEERD

Alléén voor ASN rekeninghouders

Omschrijving uitje

Dit betreft een uitje, alléén voor ASN ASN rekeninghouders

Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Kraamkamer van de otter, een slim en speels dier dat zich met een beetje geluk laat zien.
In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je een prachtige vaartocht maken met comfortabele, overdekte rondvaartboot. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn. Gaat u mee?

Programma:
12.00 uur Gezamenlijke lunch met verschillende belegde broodjes, soep, melk en jus
13.00 uur Vaartocht door de Weerribben
14.30 uur Afsluitende kop koffie met een streekproduct in het Buitencentrum, en mogelijkheid om op eigen gelegenheid de winkel in het buitencentrum te bezoeken
15.30 uur Afsluiting

Houd u er rekening mee dat het uitje alleen door kan gaan bij een minimum aantal deelnemers van 8 in totaal. We informeren u daar 2 weken van te voren over.

Let op: max. 2 rolstoelers, geen elektrische. Als deelnemer mèt de rolstoel in de boot getild moet worden, mag het totale gewicht incl persoon max. 60 kilo bedragen.
Wanneer men een klein stukje kan lopen kan men uit de rolstoel naar de zitplaats op de boot begeleid worden (klein opstapje) en hoeft de rolstoel dus niet mee.


Foto's


« Terug naar overzicht

Informatie


Datum:

maandag, 06 jul 2020

Tijd:

12:00 - 16:00

Locatie:

Buitencentrum Weerribben

Hoogeweg 27
8376 EM  Ossenzijl
Overijssel

Vrije deelnemerskaarten:

47 van 47 kaarten

Vrije vrijwilligersplaatsen:

3 van 3 plaatsen

Aanbieder:

Nationaal Ouderenfonds

Vervoersmogelijkheden:

  • Eigen vervoer

Toegankelijkheid:

Ervaringen

Deel uw ervaring met ons

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen

Deelnemerslijst:

  • Dhr. M.C. Bouter Apeldoorn
  • Dhr. A.w Bos sumar
  • Mevr. M.G. Hupkes Houten