Stranduitje Texel

Strand

Omschrijving uitje

Het gezellige Strandpaviljoen Vijftien heeft een prachtige ligging op Texel. Vanuit het bos ben je binnen enkele minuten op één van de mooiste stranden van Nederland.
Op het terras van Strandpaviljoen Vijftien is het ultiem genieten. Binnen een paar stappen staat u met uw voeten in het zachte zand of kunt u verkoeling zoeken in de prachtige blauwe zee.
Het Ouderenfonds zorgt voor de juiste begeleiding en neemt strandrolstoelen mee!

Programma
10:00 uur Aankomst bij het veer in Den Helder
10.30 uur Vertrek veer naar Texel
10.50 uur Aankomst Texel
11.15 uur Aankomst Strandpaviljoen Vijftien
11.20 uur Inloop met koffie of thee en een heerlijke Texelse Hoornderring
11.25 uur Welkomstwoord Nationaal Ouderenfonds
11.30 uur Vrije besteding, het strand op (met of zonder strandrolstoel)
12.30 uur Lunch
Lunch bestaande uit een soepje, twee zachte bolletjes met Texelse ham of kaas, een sapje of melk en gemengd vers fruit.
13.30 uur Vrije besteding. U kunt het strand op, maar ook rondrit maken het eiland, bijvoorbeeld het Juttersmuseum.

Na het programma kunt u vrij kiezen op welk tijdstip u de boot terug neemt.

Bootreis
Het vertrek op de boot is op eigen gelegenheid. Wij sturen u tijdig het vaarticket toe, zodat u zelf op de boot kunt stappen. De overtocht duurt 20 minuten. Indien u geen gebruik kunt maken van trappen kunt u het schip betreden door gebruik te maken van de oprit voor fietsers.
Aan boord van de Schulpengat is geen lift aanwezig. Op deze boot treft u in de fietsengang salonnetjes en invalidentoiletten aan. Aan boord van de Dokter Wagemaker treft u vier personenliften aan die u vanaf de fietsengang en vanaf de autodekken naar het passagiersdek brengen. Op het passagiersdek bevinden zich de toiletten die speciaal zijn ingericht voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk toegankelijk zijn voor mindervalide reizigers. Op deze boot zijn nergens drempels, zodat de zonneterrassen en buitenpromenades goed toegankelijk zijn. Bij het beladen van het schip kan helaas geen rekening worden gehouden met verzoeken om uw voertuig nabij een lift te mogen parkeren.

Mindervaliden die in Den Helder bij de TESO-terminal worden opgehaald, dienen bij vertrek vanaf Texel de linker fietsengang te nemen. U komt dan bij het verlaten van de veerboot direct uit aan de goede zijde van de terminal.

Bereikbaarheid strandtent
Zelf met een busje komen is de meest handige optie, u heeft dan op het eiland eigen vervoer. Wanneer u met een busje komt kunt u deze tot aan de deur rijden om uw gasten af te zetten, daarna kunt u vlakbij de strandtent gratis parkeren.
Wanneer u niet met eigen vervoer komt zijn er ook andere mogelijkheden:
De strandtent is vanaf de boot bereikbaar met de Texelhopper voor € 5,00 per persoon. U kunt dit zelf reserveren via texelhopper.nl. Let op! Dit is niet bij de prijs inbegrepen.
Wij kunnen de Texelhopper ook voor u boeken. Dit kunt u extra reserveren bij de boeking. Let op! Dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Toegankelijkheid strandtent
Er zijn nauwelijks drempels, het is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidetoilet aanwezig. De zee is toegankelijk via een betonnen pad.

Voor vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers die enthousiast, initiatiefrijk, assertief, gastvrij zijn en affiniteit met ouderen hebben. Herken jij jezelf hierin, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat vragen wij van jou? Je moet in staat zijn fysieke inspanningen te verrichten. Je begeleidt ouderen waar mogelijk door ze bijvoorbeeld te helpen met in en uitstappen van de bus, een praatje te maken en ouderen met een strandrolstoel over het strand te rijden.

Je wordt om 10.30 uur op de locatie verwacht voor een kennismaking met het Nationaal Ouderenfonds en een uitleg van de dag.
Helaas kunnen we geen reiskosten vergoeden dus onze voorkeur gaat uit naar vrijwilligers van het eiland.


Foto's


« Terug naar overzicht

Informatie


Datum:

woensdag, 26 sep 2018

Tijd:

10.00 uur

Locatie:

Strandpaviljoen Vijftien

Westerslag 4
1791 PP  Den Burg Texel
NoordHolland

Prijs:

€ 18,00 voor deelnemers
€ 2,50 administratie kosten

Vrije deelnemerskaarten:

29 van 80 kaarten

Vrije vrijwilligersplaatsen:

3 van 7 plaatsen

Aanbieder:

Nationaal Ouderenfonds

Inclusief:

  • Boottocht, koffie, thee, taart, lunch en gebruik strandrolstoelen

Exclusief:

  • Vervoer, parkeergelden en/of extra versnaperingen

Vervoersmogelijkheden:

  • Eigen vervoer

Toegankelijkheid:

Mee te bestellen producten

Vervoer kerstconcert Amersfoort

€ 0,00

Ervaringen

Deel uw ervaring met ons

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen