Zeilen door Rotterdam

Boottochten

Omschrijving uitje

De Eendracht hijst de zeilen en u mag mee! U wordt ontvangen met koffie, thee en oud Hollandse koekjes. Daarna gaan de trossen los en wordt er een prachtige route over de Nieuwe Waterweg gevaren, langs de mooiste plekken van Rotterdam. U vaart door de Rotterdamse haven, maar u zult ook hoogtepunten zien als de Erasmusbrug, de SS Rotterdam en de Euromast.
De bemanning aan boord vertelt u tijdens de vaart alles over de haven en het schip. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij de rondleiding. Tijdens deze rondleiding kunt u een kijkje nemen in de machinekamer, benedendeks, de brug, een hut en in de kombuis.

Programma
10.30 uur Ontvangst met koffie en oud Hollandse koekjes
11.00 uur Vertrek boot
11.15 uur Introductie schip
11.30 uur Mogelijkheid tot rondleiding
12.30 uur Uitgebreide lunch
14.30 uur Scheepsbittertje en afmeren
15.00 uur Vertrek

Over de eendracht
De Eendracht kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 5 oktober 1938. In de jaren dertig had de gemotoriseerde scheepvaart de professionele zeilvaart bijna verdrongen. De grondleggers van de Eendracht hebben met de oprichting van de Nationale Vereniging 'Het Zeilend Schoolschip’ opleidingsmogelijkheden op een groot zeilschip behouden.
Door de Tweede Wereldoorlog en de economische gevolgen daarna liep de bouw van een eigen zeilschip vertraging op. Vooral dankzij vele vrijwilligers en de steun van beschermheer Z.K.H. Prins Bernhard lukte het om in 1974 de eerste Eendracht te water te laten. Het huidige schip, de driemastschoener, is op 29 augustus 1989 gedoopt door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Nog altijd staat het ontdekken van de elementen van de zee centraal.

Toegankelijkheid
Het schip is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Het is wel mogelijk het schip met een rollator te betreden, maar er is hier wel persoonlijke begeleiding bij nodig. Gasten die volledig afhankelijk zijn van de rollator wordt afgeraden deel te nemen.

Bereikbaarheid
Met een taxi of busje kan er tot aan de loopplank gereden worden, maar er kan niet bij de opstapplaats worden geparkeerd.

Parkeren
Parkeren kan op de openbare weg en in diverseparkeergarages (betaald).

Voor vrijwilligers

Fijn dat u ons wil helpen om de ouderen een geweldige dag op zeilschip De Eendracht te bezorgen. U wordt om 10.00 uur op De Eendracht opgevangen door een coördinator van het Nationaal Ouderenfonds. Uw werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van ouderen waar nodig en het maken van een gezellig praatje.


Foto's


« Terug naar overzicht

Informatie


Datum:

donderdag, 05 jul 2018

Tijd:

10.30 - 15.00 uur

Locatie:

Zeilschip de Eendracht Rotterdam

Wilheminakade of Lloydkade (precieze locatie volgt)
  Rotterdam
ZuidHolland

Prijs:

€ 10,00 voor deelnemers
€ 2,95 administratie kosten

Vrije deelnemerskaarten:

1 van 85 kaarten

Vrije vrijwilligersplaatsen:

0 van 5 plaatsen

Aanbieder:

Nationaal Ouderenfonds

Vervoersmogelijkheden:

  • Eigen vervoer
  • BoodschappenPlusBus
Per reservering dient voor alle deelnemers, voor aanvang van het evenement, het aanmeldingsformulier te worden ingevuld Klik hier voor meer informatie over deze verplichte aanmelding.

Toegankelijkheid:

Ervaringen

Deel uw ervaring met ons

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen

Deelnemerslijst:

  • Dhr. G.H. Eikelboom Nieuwegein